Groeien met een succesvolle acquisitiestrategie


strategische-acquisities

Als je als bedrijf een succesvolle en duurzame groei wil realiseren kan je naast een sterke autonome groei ook een strategisch acquisitiebeleid voeren. De voordelen van ‘groeien door overname’ zijn talrijk. Je koopt cashflow, ervaren werknemers, een bestaande producten-klanten-portefeuille, ongeziene synergieën, opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding, …

Met een bedrijfsovername kan ook heel wat mis gaan. Verkeerde inschatting van de vooropgestelde synergiën, een te hoge schuldratio, moeilijk verzoenbare bedrijfsculturen, juridische fouten of verkeerde fiscale inschattingen, ... Vandaar dat een geslaagde bedrijfsovername heel wat voorbereiding vraagt. Een duidelijk strategisch plan vóór en tijdens een overnametraject voorkomt veel problemen achteraf. Je laten bijstaan door diverse adviseurs in dit complex overnameproces is ook zeker aan te raden!

Dus blind kopen is zelden een goede aanpak. Wij helpen je graag verder bij het uitbouwen van een geslaagde acquisitiestrategie.

Het is beter vijf goede overnames mis te lopen dan één slechte deal te doen!

De keuze tussen organisch groeien en overname als groeistrategie is een afweging van diverse factoren. Een bedrijf met voldoende eigen groeipotentieel kan wel degelijk zelfstandig uitgroeien tot een speler van formaat, zonder overnames uit te voeren. Bovendien is het management van interne groei een stuk eenvoudiger en de risico’s hieraan verbonden beperkter. De groeiperspectieven zijn echter niet altijd even bemoedigend in elke sector en de concurrentie zit ook niet stil. Voldoende schaalgrootte en een volledig, complementair aanbod zijn zelden uitsluitend op eigen kracht te bereiken. Vaak kost het vele jaren voordat het eigen merk voldoende gekend is in de markt of er zijn verschillende barrières die een instap in een nieuwe markt bemoeilijken. Doorgedreven groei vraagt ook steeds meer personeel met specifieke competenties en ervaring die niet eenvoudig te vinden zijn. Een overname kan hiervoor een oplossing bieden, maar brengt wel een hoger risico met zich mee.

Wij gaan voor jou op zoek naar de geschikte targets, we benaderen hen in alle discretie en presenteren de mogelijke strategische overnames uitsluitend aan jou.

2Sell kan je helpen bij het opzetten van een succesvolle overnamepolitiek. Wij helpen je bij de analyse van een dergelijke strategie, helpen bij de voorbereiding en gaan voor jou in alle discretie de markt op. Wij maken voor jou een marktanalyse en maken een selectie van mogelijks geschikte targets.

strategische-acquisities